Kultura

K4 ponovno zapira vrata

STA
15. 5. 2015, 14.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Konec maja se bo ponovno zaprl znameniti ljubljanski K4. Po odstopu direktorja zavoda Štirka Janeza Zupana se mu je v odhodu pridružila še ožja ekipa. Zadnji dogodek bo 22. maja, nadaljnja usoda kluba še ni znan.

Klub K4 pod istim imenom in na isti lokaciji uradno deluje že od 25. maja leta 1989. V zadnjih letih je doživel več pretresov, menjav ekip in začasnega zaprtja. V letošnjo sezono je klub stopil kot samostojni zavod Štirka. Aktualna sezona se bo zaključila predčasno, saj ekipa ne bi rada pustila dolgov in neporavnanih računov, poročajo mediji.

Predsednik nadzornega sveta zavoda Štirka in direktor zavoda Kersnikova Aleš Logar je povedal, da dolgoročno rešitev še iščejo, vendar ta ni izvedljiva brez večjih podpornikov, kot so Mestna občina Ljubljana, ministrstvo za kulturo ali študentska organizacija. Trenutno še ni znano, ali bo klub jeseni vnovič obratoval. Odhajajoča ekipa pravi, da je bilo sodelovanje z nadzornim svetom korektno, vendar pa niso našli skupnega jezika glede nadaljnjega vodenja kluba.

"V letošnjo sezono smo vstopili željni novih izzivov in soustvarjanja ljubljanske klubske scene v smeri približanja aktualnih glasbenih izvajalcev domači publiki, predstavitvi novih alternativnih elektronskih usmeritev in dajanju priložnosti za razvoj neuveljavljenim talentom. Na tej poti smo doživeli veliko lepih trenutkov in se uspešno spopadli z mnogoterimi ovirami. Kljub temu, da smo Štirko v prvem letu samostojnosti krmarili predvsem z našim entuziazmom, ugotavljamo, da v trenutni situaciji, brez finančne podpore zunanjih institucij, ne more obstati v takšni obliki in uspešno zakorakati v naslednjo sezono," je odhajajoča ekipa zapisala v sporočilu za javnost.

Letos se je v klubu zvrstilo več kot 50 dogodkov z več kot 100 tujimi in domačimi izvajalci.