Črna kronika

Kriminalisti obravnavajo sum lažnega stečaja

STA
15. 5. 2015, 13.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Kriminalisti Policijske uprave Maribor obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja lažnega stečaja. V zvezi s tem so v četrtek oz. danes opravili pet hišnih preiskav in odvzeli prostost petim osebam, so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Arhiv Svet24

Po pisanju današnjega Večera, so kriminalisti v četrtek po opravljenih hišnih preiskavah med drugim neuradno pridržali nekdanjega lastnika Montavarja Metalne Nove Gorana Mladenovića. Za danes naj bi bil tako napovedan njegov prihod pred preiskovalnega sodnika v Mariboru.

Kriminalisti po pisanju časnika s tem preiskujejo zgodbe okoli podjetja Montavar Metalna Nova, pri čemer naj bi prišlo do oškodovanja upnikov.

Zgodba naj bi se vrtela okoli Mladenovićevih poslov in poslov poslovneža Samida Osmanovića, ki je bil, kot navaja Večer, marca letos zaradi zlorabe položaja in davčne zatajitve v zadevi Dom Smreka obsojen na devet let zapora.

Ti posli naj bi oslabili položaj Montavarja, katerega zdravi del je Mladenović prenesel drugam, po neuspešni likvidaciji družbe pa je ta leta 2013 končala v stečaju. Pri tem pa naj bi njeno premoženje na domnevno sporen način skopnelo, dodaja časnik.