Kultura

FOTO: Voditelj oskarjev v spodnjih hlačkah

G.G.
23. 2. 2015, 11.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Na včerajšnji podelitvi oskarjev so bile oči javnosti uprte tudi voditelja Neila Patricka Harris in v zakulisno dogajanje. Harris je v slogu protagonista v Birdmanu v nekem trenutku na oder stopil v belih spodnjih hlačah.

Reuters
Voditelj Neil Patrick Harris je takole razgaljen pogumno zakorakal na oder.
Kdo je pobral največ oskarjev na sinočnji 87. podelitvi filmskih nagrad Ameriške akademije filmskih znanosti in umetnosti v Los Angelesu?

»Igralstvo je dostojanstven poklic,« je dejal Harris in pogumno stopil na oder. Med zbijanjem šal si je dovolil tudi politično nekorektnost, ko se je vprašal, zakaj letos med igralci ni temnopoltih nominirancev.

Harris je sicer podelitev začel z glasbeno točko, v kateri sta se mu pridružila tudi igralka Anna Kendrick in Jack Black. Ko je pel, da naj ne bo nihče pijan, je med občinstvom igralec Benedict Cumberbatch izžepa potegnil majhno stekleničko in srknil.

Twitter

Omeniti velja tudi govor Patricie Arquette, ki je prejela oskarja za stransko vlogo v filmu Fantovska leta. Nagrado je posvetila vsem ženskam, ki so rodile in ki plačujejo davke v ZDA. Prišel je naš čas, da enkrat za vselej dobimo enako plačilo in enake pravice," je dejala igralka, med publiko pa so ženske navdušeno ploskale, še najbolj Merly Streep.