Kultura

Oskarje bo vodil zabavljač

A.M.
21. 10. 2014, 21.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Sedeminosemdeseto podelitev oskarjev, ki bo 22. februarja 2015, bo vodil filmski in teve igralec Neil Patrick Harris, predvsem mlajši generaciji poznan iz ameriške televizijske komične serije Kako sem spoznal vajino mamo.

Profimedia

Enainštiridesetletni igralec že ima izkušnje z vodenjem podobnih prireditev, med drugim je vodil podelitvi emijev in tonijev. Igralec je v izjavi, ki jo je objavila ameriška Akademija za filmske umetnosti in znanosti, dejal, da se mu je uresničila življenjska ambicija. To, da lahko sledi stopinjam prejšnjih voditeljev, kot so Johnny Carson, Billy Crystal in Ellen DeGeneres, si šteje v čast in kot uresničitev življenjskih sanj oziroma ene izmed stvari na seznamu, ki jih mora opraviti do smrti.

Igralca, sicer znanega tudi kot mladoletnega zdravnika iz serije Dr. Doogie Howser, je predsednik akademije Cheryl Boone Isaacs označil za »izvrstnega zabavljača«. Harris je tudi sicer trenutno zelo dejaven, ravnokar je izdal avtobiografijo z naslovom Choose Your Own Autobiography, na filmskih platnih pa ga je mogoče videti v psihološkem trilerju Davida Fincherja Ni je več, ki je na ogled tudi v slovenskih kinematografih.