Kultura

Konec zvezdništva za voditelje na Planet TV

L.Ž.
13. 7. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

14. julij, ko se bo na Planet TV začela povsem prenovljena oddaja Danes z novimi voditelji, je že tik pred vrati. Do takrat pa bi morala biti znana tudi že usoda dosedanjih štirih voditeljev, ki se s svojih položajev poslavljajo po komaj dveh letih, Jerce Zajc Šušteršič, Žive Rogelj, Marka Potrča in Tomaža Bratoža.

Alenka Žavbi

Po pričakovanjih je najmanj ugibanj o Jerci, pa ne le zato, ker je prikupna svetlolaska trenutno na porodniškem dopustu. V nasprotju s preostalimi tremi kolegi Jerca tudi pri novem vodstvu Planeta uživa podporo in zagotovo jo bo, ko se ji izteče porodniška, v službi čakala dobra ponudba.

Alenka Žavbi

Malce drugačna usoda čaka Živo, ki edina od odpuščenih voditeljev ne razmišlja o tem, da bi ostala na Planetu. Menda je dobila že več ponudb, od katerih naj bi bila najmamljivejša tista, po kateri bi se vrnila na Televizijo Slovenija. Kaj pa moški del? Marku Potrču za zdaj ostaja oddaja Galileo, ki jo je na Planetu ob nedeljah zvečer vodil od samega začetka. Za preživetje pa to verjetno ne bo dovolj, zato si bo moral najti še kakšno zaposlitev.

Alenka Žavbi

Na Planetu trenutno menda nima ponudb. Je pa zato Tomaž Bratož od novih šefov dobil povabilo, da se pridružil novinarski ekipi, a hkrati tudi opozorilo, da mlačnosti pri delu ne bodo dopuščali. In tako je, vsaj za zdaj, zvezdniškega življenja, ki ga pripisujejo voditeljem informativnih oddaj, za vse štiri konec.