Kultura

Prepovedali so jo

STA
22. 4. 2014, 05.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Egiptovske oblasti so zaradi domnevne provokativnosti začasno prepovedale predvajanje filma "Halawet Rooh" (Lepota duše), v katerem nastopa libanonska zvezdnica Haifa Wehbe. "V filmu ne zamudijo niti ene priložnosti, da ne bi Haifa razkrila dela svojega telesa," so zapisali v članku z naslovom Kako posneti egipčanski porno film v lokalnem časopisu.

Začasni egipčanski premier Ibrahim Mahlab je dejal, da filma v kinematografih ne bodo predvajali do ponovnega ogleda in odločitve egipčanskega odbora za cenzuro.
Film, ki pripoveduje zgodbo o Rooh, ki v moških svoje četrti prebudi slo, ko gre njen mož na potovanje, naj bi navdihnil film Malena z Monico Bellucci, v Egiptu pa so ga začeli predvajati 3. aprila. Ogled je bil dovoljen samo odraslim.
Recenzent je v časniku po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisal še, da še "v edinem prizoru, kjer je oblečena spodobno, obleke z nje strgajo na provokativen način".
Oglasil se je tudi vladni svet za otroštvo in materinstvo, ki meni, da film predstavlja moralno nevarnost, ki bi lahko negativno vplivala na javno moralnost.
V bran filmu se je postavil producent Mohamed al-Sobky, ki meni, da film ne vsebuje ničesar, kar bi lahko škodilo javni spodobnosti.
Televizijski voditelj Ibrahim Eissa pa je poudaril, da bo tisti, "ki danes prepove film zaradi ogrožanja moralnosti, jutri film prepovedal zaradi političnih razlogov".