Poslanec Evropskega parlamenta ALDE/LDS Kacin je v danes zapisal, da sporočilo PS po sobotnem sestanku med predstavniki PS, LDS in Zares "ne odraža realnega stanja in dogajanja". Opozoril je, da je treba morebitno skupno kandidaturo vložiti pred kongresom PS.
Iz PS so namreč v soboto sporočili, da so predstavniki PS, LDS in Zares nadaljevali pogovore o skupni listi za bližajoče se evropske volitve. Ob tem so napovedali, da bo dogovor o oblikovanju skupne liste dosežen do konca prihodnjega tedna oziroma po petkovem kongresu PS. A se rok za vložitev kandidatnih list za volitve v Evropski parlament izteče v petek do 24. ure, medtem ko ima PS kongres, na katerem bodo odločali o predsedniku stranke, v petek popoldne.
Kacin opozarja, da sta predsednica vlade Alenka Bratušek in stranka PS še kar in vse bolj (pre)zaposleni z merjenjem moči v stranki. V prihodnjih dneh si bo še naprej prizadeval doseči dogovor o drugačnih povezavah med liberalnimi strankami, "saj se je PS z dosedanjimi aktivnostmi že sama izločila iz morebitnega dogovora", navaja Kacin. Ob tem dodaja, da ostaja možnost povezav z DL in Zares, za kar ga je vodstvo LDS tudi pooblastilo.