27-letni Sergio Novarette, sicer iz Mehike, je nelegalno bival v Veliki Britaniji. Decembra leta 2012 je dobil vizo za polletno bivanje v državi. Ostal je zaradi Sarah O'Neill, katero je spoznal julija 2013. Sarah je z drugim partnerjem imela še 21 mesecev starega sina. Kmalu po tistem se je preselil k njej, nato pa se je začelo nasilje.

Pogostokrat je pregloboko pogledal v kozarec in se znašal nad Sarah. Njune zveze naj bi bilo konec že proti koncu leta 2013, a ga Sarah ni hotela nagnati iz stanovanja, ker ni imel kam iti. Priče so povedali tudi, da je bila večkrat prisiljena v spolne odnose z njim.

Sergio Novarette
Res pa je zavrelo, ko mu je razkrila, da je noseča, a da otroka noče obdržati zaradi njegove nasilne narave. Po tistem jo je redno obkladal z žaljivkami, ona pa mu je zabrusila, naj se pobere iz stanovanja. V zadnjem sporočilu svoji prijateljici je Sarah potrdila, da se Sergio namerava odseliti in da je vse v redu.

Na mestu mrtva

Vendar pa je osem ur pozneje močno okajeni Sergio policiste seznanil s svojim zločinom. Sarah je bila okrvavljena po celem telesu, Sergio pa je nad posteljo z rdečim v španščini zapisal »Umri prasica«. Ubil je tako njo kot otroka, ki ga je nosila. Sergio naj bi z njo v času njene smrti ali le malo po tistem tudi spolno občeval. Obsojen je bil na 26 let zaporne kazni.