Kultura

Pobijal je z motorko

K.Š.
14. 1. 2013, 15.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pred mnogimi leti je skupino petih mladih v mahnem kraju v Teksasu doletela huda tragedija. Gotovo si niso bili mislili, da bodo priča takšni norosti in morbidnosti, kot so ji bili tisti dan.

##IMAGE-18879##Samo ena od njih je ubežala pokolu; in njeno preživetje je sprožilo verigo dogodkov, ki so, vsaj na videz, končali neopisljivo grozo. 

A mnogo jih ni vedelo, da je preživel še nekdo. Dojenček, skrit daleč od vse tiste norosti, in vzgajan v nevednosti o strašnem dnevu in o svojem izvoru.

Leta pozneje mora zdaj že odrasla Heather Miller (Alexandra Daddario) domov, da prevzame dediščino babice, ki je sploh ni bila poznala. Heather se s prijatelji Nikki (Tania Raymonde), Ryanom (Trey Songz) in Kennyjem (Kerum Milicki-Sanchez) poda v Teksas. Na poti poberejo avtoštoparja Darryla (Shaun Sipos), ki si bo še zaželel, da bi ne bi sprejel njihove gostoljubnosti.

Ko prispejo v Teksas, je Heather osupla nad sijajno vilo, ki jo je dobila. Njen odvetnik (Richard Riehle) jo pouči, da je posestvo njeno, a le pod določenimi pogoji: nikoli ga ne sme prodati in slediti mora napotkom, ki ji jih je v pismu pustila babica.

Še preden lahko odpre pismo, se Heather in njeni prijatelji znajdejo pred dolgo izgubljenim sorodnikom, ki je – česar ne vedo – preživel masaker pred leti. Heather se mora sprijazniti s svojo dediščino, a prej mora poskrbeti, da sploh preživi. Kajti na novo odkritemu sorodniku ni mar, ali so njegove žrtve »žlahta« ali ne.

To je nadaljevanje enega najbolj grozljivih filmov vseh časov. Se še spomnite Teksaškega pokola z motorko? Nadaljevanje si lahko sedaj ogledate v 3D tehniki. 

Izvirnik je takšna klasika zato, ker se je zdel resničen. Občutek si imel, da se lahko vse, kar se dogaja v filmu, zgodi v resničnosti. Ko je prišel v kinematografe, so ga oglašali kot film po resnični zgodbi, kar nekateri verjamejo še dandanes.

Da bi dodali še kanček realizma, so za novo inačico klasične grozljivke izbrali tehniko 3D.