Tragedija v Južni Koreji

Foto in video: V siloviti eksploziji v tovarni baterij umrlo 22 delavcev

S.R.
24. 6. 2024, 10.46
Posodobljeno: 24. 6. 2024, 13.29
Deli članek:

V Južni Koreji je danes zagorelo v tovarni za proizvodnjo litijevih baterij. V požaru je umrlo 22 oseb.

X / Posnetek zaslona
Iz tovarne se je dviga gost dim.

Iz pogorele tovarne proizvajalca baterij Aricell v mestu Hwaseong južno od južnokorejske prestolnice Seul so izvlekli približno 20 trupel, je že zjutraj poročala tiskovna agencija Yonhap. Požar je v tovarni izbruhnil ob približno 10.30 uri po lokalnem času ( 3.30 uri po srednjeevropskem času).

Profimedia
Posledice požara v južnokorejski tovarni.

Po navedbah lokalnih gasilcev je požar izbruhnil potem, ko je eksplodiralo več baterijskih celic v skladišču s približno 35.000 baterijami. Gasilci so požar že ukrotili in skorajda v celoti pogasili. Kim Jin-young, pripadnik lokalne gasilske brigade, je za državno televizijo potrdil, da je umrlo najmanj 16 oseb, še pet pa jih pogrešajo. Dve osebi sta utrpeli hude poškodbe in se zdravita v bolnišnici. Število smrtnih žrtev je pozneje naraslo na 22. Gre za 18 kitajskih delavcev in enega delavca iz Laosa. Preostalih smrtnih žrtev še niso identificirali oziroma njihove nacionalnosti še niso uradno potrdili.

V leta 2020 ustanovljenem podjetju Aricell, ki je v lasti južnokorejske družbe S-Connect, v prvi vrsti izdelujejo litijeve baterije za senzorje in opremo za radijsko komunikacijo.