Zbežal v smrt

Grozil z bombo, oropal upokojenca, dvakrat grozil z nožem

U.C.
10. 6. 2024, 15.14
Posodobljeno: 10. 6. 2024, 15.27
Deli članek:

V mestu Lübeck na skrajnem severu Nemčije je v četrtek ob 12.40 prišlo do hude panike na železniški postaji. 22-letni Sirec je šolskemu razredu grozil z nožem.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti so bili hitro na kraju incidenta. Sirec je začel bežati, policisti so mu bili ves čas za petami. Stekel je naravnost v reko, ki teče skozi mesto. Policisti so z brega lahko zgolj nemočno opazovali, kako je mladenič izginil pod vodo. Verjetno je bil tok tako močan, da ga je potegnilo pod vodo. "Trije policisti in mimoidoči so poskušali rešiti ubežnika, vendar ga niso uspeli najti," je povedal tiskovni predstavnik policije Maik Seidel. Okoli 13.20 so ga našli potapljači, reševalci so ga začeli oživljati, odpeljali so ga v bolnišnico, tam pa je v nedeljo umrl, poroča Bild.

Dolg seznam prekrškov

Policisti so raziskovali identiteto moškega in spoznali, da je seznam njegovih prekrškov še daljši. Sirec je domnevno moški, ki je nedavno organiziral večjo operacijo s podtikanjem bombe na železniški postaji v Lübecku. Pri osumljenem so našli tudi tujo denarnico. Po prvih ugotovitvah naj bi pripadala oropanemu upokojencu. Ta je poročal, da ga je storilec pri vhodnih vratih z nožem prisilil, da je stopil nazaj v hišo. Zaklenil ga je v stanovanje in začel z brskanjem po njegovem imetju. Upokojenec se je rešil z begom skozi okno. To pa še ni vse: malo pred tem je z nožem grozil 18-letnici. K sreči pa je ni poškodoval.