Groza

Sin napadel in ustrelil starša, ker ga nista želela več finančno podpirati

R.T.
30. 5. 2024, 17.10
Posodobljeno: 30. 5. 2024, 17.10
Deli članek:

Na severu Nemčije se je odvil grozljiv zločin, v katerem sta jo hudo skupila 69 in 65 let stara zakonca. Krvav napad svojega sina sta na srečo preživela.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kraj Grevesmühlen v nemški zvezni deželi Mecklenburg-Predpomorjansko je pretresla krvava drama. Tam je včeraj ob približno 23. uri v hišo svojih staršev vdrl 46-letni moški. Kot poročajo nemški mediji, je najprej napadel svojo 65-letno mamo, jo zadavil in s plinsko pištolo ustrelil v zatilje. Hrup je prebudil še 69-letnega očeta, upokojenega policista, ki ga je sin prav tako nemudoma napadel. Najprej ga je ustrelil v obraz, nato je vanj večkrat zasadil nož. S kraja je zbežal, pri čemer ni pričakoval, da bosta starša grozljivko preživela. Vsa okrvavljena sta se uspela prebiti do sosedov, ki so na kraj poklicali policiste in reševalce.

Specialci so sina aretirali v njegovem stanovanju v približno deset kilometrov oddaljenem kraju Gressow. Zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj poskusa umora je pristal v priporu.

Po poročanju tabloida Bild sta starša že zunaj življenjske nevarnosti. Pojasnila sta, da sta svojemu sinu pred komaj nekaj dnevi dejala, da ga ne bosta več finančno podpirala. Tudi sicer so se okoli denarja pogosto prepirali.