Na Hrvaškem

Tragična nesreča: 33-letnik umrl na kraju, 21-letnica se v bolnišnici bori za življenje

D.K.
28. 5. 2024, 10.51
Posodobljeno: 28. 5. 2024, 10.53
Deli članek:

Ogled kraja nesreče je trajal štiri ure, nobeden od voznikov ni bil pripet z varnostnim pasom, zoper 21-letnico pa bo podana ovadba.

Pu Međimurska
33-letnik je na kraju nesreče umrl

V tragični prometni nesreči, ki se je sinoči okoli 23.30 zgodila v ulici dr. Ante Starčević v Peklenici, je ena oseba umrla. Več kot štiri ure trajajoča policijska preiskava na kraju tragičnega dogodka je pokazala, da je 21-letna voznica v usodnem času vozila vozilo avstrijskih registrskih tablic, izven zaznamovanega prometnega pasu, ob desnem robu vozišča. S čimer je izpostavljala nevarnosti sebe in ogrožala druge udeležence v prometu ter sebe in otroka v sedežu, ki ga je prevažala v avtomobilu. Nakar je v blagem ovinku z vozilom delno zapeljala na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčila v vozilo, ki ga je opravljal 33-letni voznik. 

Zaradi poškodb je voznik na kraju nesreče umrl

Zaradi silovitosti trka je vozilo 33-letnika zaneslo in je z zadnjim delom končalo izven vozišča. Zdravniki nujne medicinske pomoči so lahko le potrdili njegovo smrt. 21-letno voznico pa so hudo poškodovano z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Čakovec, kjer se zdravniki še vedno borijo za njeno življenje. Otrok, ki je bil z njo v vozilu, pa je bil po podatkih policije nepoškodovan.

V avtomobilu avstrijskih registrskih tablic je bil otrok, ki je bil pravilno nameščen v posebnem varnostnem sedežu, voznika pa med vožnjo nista bila pripeta z varnostnim pasom. Ogled je opravila namestnica občinske državne pravobranilke ob prisotnosti sodnega izvedenca in pomoči policista. Odrejena je bila obdukcija pokojne osebe, obe vozili pa je vlečna služba prepeljala na policijsko dvorišče, so navedli na Policijska uprava međimurska, kjer so dodali, da bodo zoper mlado voznico po odpustu iz bolnišnice podali ustrezno kazensko ovadbo.