Avstrijska Štajerska

Pijani Hrvati ukradli čevlje, olje in sok, lastnika poslali v bolnišnico

S.R.
24. 5. 2024, 21.52
Deli članek:

Najprej niso plačali zapitka, nato so za kraval poskrbeli v sosednji zgradbi. Lastnik je utrpel hude poškodbe, trojica pa je končala v rokah policije.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V kraju Kalwang na severu avstrijske Štajerske so imeli v noči na sredo opravka s posebej predrzno trojico iz Hrvaške. Faloti, stari 19, 22 in 24 let, so najprej popivali na tamkajšnjem počivališču, ki so ga končno zapustili, brez da bi plačali zapitek. Ob približno 21.30 so nato vstopili v bližnjo stanovanjsko zgradbo, ki ni imela zaklenjenih vhodnih vrat. Po navedbah avstrijske policije so tam ukradli čevlje, steklenico semenskega olja in steklenico soka. Še preden bi jo uspeli pobrisati, jih je zasačila lastnica, ki je začela kričati, nakar se ji je hitro pridružil 53-letni soprog. Ta se je zakadil za njimi, pri čemer je poskušal 19-letniku iz rok iztrgati steklenico olja. Slednji je odgovoril s pestjo. Silovito.

Na srečo se je v zadevo na tej točki vpletel še sosed, ki mu je do prihoda policije uspelo zadržati 22- in 24-letnika. 19-letniku je pobeg uspel, a se je malo pozneje vrnil na kraj zločina, kjer so ga aretirali. Pristal je v priporu v Leobenu. 53-letnik je namreč zaradi bolečin pomoč poiskal v bolnišnici, kjer so ugotovili, da je utrpel hude poškodbe. Starejša falota, ki sta pristala v pridržanju, čaka izgon iz države.