Groza

V dunajski kleti našli truplo: Prebivalce spreletel srh, dobro se spominjajo »ledene dame«

R.T.
18. 4. 2024, 08.41
Posodobljeno: 18. 4. 2024, 10.49
Deli članek:

Prebivalci Hundsturma, majhne soseske v dunajskem okrožju Margareten, so v šoku.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Gradbeni delavci so v eni od tamkajšnjih kleti med remontom v torek našli močno razpadlo truplo. Kot poroča časnik Kronenzeitung, so truplo našli pod gruščem, kupom drobirja, tam pa naj bi se nahajalo že dlje časa.

V stavbi, v kateri so naleteli na grozljivo najdbo, ima svojo čevljarsko delavnico in trgovino nek armenski čevljar, ki ga je dogajanje presunilo, a sam policiji ni mogel nuditi pomoči, saj, kot poroča časnik, po lastnih besedah v zadnjem obdobju ni opazil ničesar sumljivega. Vest se je hitro razširila po soseski, a vse skupaj zaenkrat ostaja uganka. Policija zadevo še preiskuje in je z informacijami skopa. Zaenkrat je jasno le, da je neznana oseba truplo v kleti skrila že dolgo časa nazaj, policija pa še vedno ugotavlja, ali je šlo za umor, uboj ali kaj drugega. Prav tako še ni znana identiteta pokojne osebe. Kriminalisti zadevo »preiskujejo v vse smeri,« je potrdila tiskovna predstavnica dunajske policije Julia Schick. Avstrijski časnik Kurier medtem poroča, da je bilo truplo ovito v plastično vrečo in da se je nahajalo približno 20 centimetrov globoko v grušču. Domnevno gre za truplo moškega, a tega policija še ni uspela potrditi z gotovostjo. Za več informacij bo treba počakati na izsledke obdukcije.

Prebivalce celotna zadeva spominja na dogajanje izpred več kot desetih let, ko je Avstrijo pretresel primer tako imenovane »ledene dame.« Takrat 36-letna slaščičarka Estibaliz Carranza je bila leta 2012 zaradi dveh umorov obsojena na doživljenjsko zaporno kazen. Najprej je leta 2008 umorila 34-letnega nekdanjega moža Holgerja Holza, potem ko po ločitvi ni hotel oditi. Dve leti pozneje se je odkrižala še partnerja Manfreda Hinterberga. Oba je pokončala s strelom v glavo z majhne razdalje. Njuni trupli je razrezala, zamrznila v zamrzovalniku in zabetonirala v kleti svoje slaščičarne. Njeno temačno skrivnost so prav tako razkrili gradbeni delavci, ki so v kleti izvajali popravila.