Lopovi

Ostudno, tako so oskrunili grobove na pokopališču pri Metliki

R.T.
14. 4. 2024, 18.36
Deli članek:

Skrunili so grobove, da so lahko polnili lastne žepe.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Metliški policisti so preteklo sredo popoldne prejeli prijavo o več poškodovanih grobovih na pokopališču Svetica. Gre za pokopališče v naselju Hrast pri Jugorju v metliški občini. Izkazalo se je, da je bilo žrtev vandalov.

Policisti so si skupaj s kriminalističnim tehnikom v četrtek ogledali kraj tega ostudnega dejanja, o primeru pa so obvestili tudi dežurnega preiskovalnega sodnika in državnega tožilca. Ugotovili so, da je nekdo poškodoval skupno kar 25 grobov. Poškodbe vključujejo vse od odtrganih bakrenih in drugih vaz in svečnikov do potrganih črk na spomenikih.

Policija lastnike grobov in s tem potencialne oškodovance ugotavlja s pomočjo upravnika pokopališča. Kot so pojasnili v PU Novo mesto, naj bi bilo namreč precej lastnikov grobov iz tujine in z drugih delov Slovenije. Primer preiskujejo kot sum storitve kaznivega dejanja tatvine, saj policisti menijo, da se motiv skriva v premoženjski koristi. Kradli so namreč predmete, ki bi lahko imeli določeno vrednost. Natančna višina materialne škode zaenkrat še ni znana.