Posarje

Merjasec sredi mesta šavsnil Francoza, naokoli se je klatila cela tolpa

S.R.
14. 4. 2024, 15.46
Posodobljeno: 14. 4. 2024, 15.46
Deli članek:

Sankt Ingbert, kraj v nemški zvezni deželi Posarje, je prizorišče zadnjega napada »nemških« divjih prašičev, ki se vse raje klatijo po mestnih središčih.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Konec januarja smo poročali o bizarnem dogodku na eni od bencinskih črpalk v Stuttgartu, ki je od Sankt Ingberta oddaljen približno 200 kilometrov. Tam je divji prašič napadel in šavsnil 77-letnega upokojenca, ki je zaradi ugriza pristal v bolnišnici. Prebivalci Stuttgarta so že pred tem dogodkom tarnali, da se po središču mesta prosto klatijo nevarni prašiči. Dobro je znana tudi panika, ki so jo misleč, da gre za levinjo, zaradi divje svinje lani doživljali v Berlinu. Z dramo so se letos že srečali tudi v Meinzu. To soboto pa jo je tolpa veprov zagodla v središču Sankt Ingberta, kjer je en prašič čekane zasadil v stegno 27-letnega francoskega državljana.

Lokalni policisti so po poročanju nemškega tabloida Bild že v jutranjih urah prejeli prijavo, da se dva vepra klatita v bližini tržnice. Še preden so prispeli na kraj, so začela na policijo deževati nova poročila o nevarnih svinjah. »Morali smo predvidevati, da se naravnost skozi mestno središče premika čreda najmanj šestih prašičev,« so pojasnili policisti ter dodali, da so prašiči prečkali tako zasebna posestva kot precej prometni glavni trg v centru. Policisti so preiskali vse skrite kotičke v mestu, angažirali pa so tudi lovca, a so bili vsi skupaj že prepozni, saj jo je čreda še pred njihovim prihodom ucvrla v bližnji gozd. Še prej je pripadnik tolpe na ulici Rickertstrasse šavsnil Francoza. Policisti so potrdili, da so »poškodovanega še istega dne izpustili iz bolnišnice.«