Družinsko nasilje

Prosila ga je, da pospravi stanovanje, on pa ji je z mečem zagrozil, da jo bo ubil

J.V.
8. 4. 2024, 16.20
Posodobljeno: 8. 4. 2024, 18.48
Deli članek:

Prava drama se je v soboto odvijala v Bad Ichlu v Avstriji; 43-letni moški je svojo 45-letno partnerko lovil z mečem in srpastim bodalom, s katerima se je mimogrede lotil nekega vozila, v enega od policistov pa zalučal gasilni aparat in ga hudo poškodoval.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V soboto popoldne je 45-letnica iz Bad Ichla v Avstriji prosila svojega tri leta mlajšega fanta, naj pospravi stanovanje, kar mu ni bilo všeč, zato sta se sprla. Verbalni obračun pa je po pisanju Heute hitro prerasel v nekaj več, saj ji je zagrozil, da jo bo ubil. Ona je zbežala, on pa je stekel za njo, oborožen z metrskim mečem in 30 centimetrskim srpastim bodalom. Med neuspešnim lovom za partnerko je poškodoval tudi neko osebno vozilo in se sprl z lastnikom tega avta, potem pa stekel nazaj v stanovnaje.

Ob prihodu policistov je 43-letnik z agresivnim vedenjem nadaljeval. Proti policistom je metal inventar in enega tudi zadel z gasilnim aparatom. Incident ni ostal brez posledic: moški je končal za zapahi pripora v Welsu. Obravnavajo ga zaradi hude telesne poškodbe, groženj, upiranja državnim organom in poškodovanja tuje lastnine.Incident ni ostal brez posledic: moški je končal v zaporu v Welsu. Preiskave potekajo zaradi hude telesne poškodbe, nevarne grožnje, upiranja državnim organom in poškodovanja stvari.