Tragedija v Avstraliji

Oče in dedek umrla med reševanjem dveletne punčke iz bazena: "Mamin jok je bil šokanten"

A. M.
2. 4. 2024, 18.33
Posodobljeno: 2. 4. 2024, 18.47
Deli članek:

Na vrhu hotela v Gold Coastu v Avstraliji sta oče in dedek dveletne deklice izgubila življenje, potem ko sta skočila v bazen, da bi jo rešila.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tragedija se je zgodila na vrhu hotela v Gold Coastu v Avstraliji, kjer sta med reševanjem otroka življenje izgubila dva odrasla moška. Dharmvir Singh (38) in Gurjinder Singh (65) sta med potopitvijo v vodo v nedeljo, okrog 19. ure, izgubila zavest. Iz vode so ju potegnili naključni mimoidoči, ki so do prihoda reševalnega vozila žrtvi oživljali. Žal neuspešno.

Šlo je za reševanje dvoletne deklice, ki se je igrala ob bazenu, med igro pa ji je spodrsnilo in je potonila v globino. Njena mati, ki je neplavalka, se je pognala za njo, da bi jo rešila – vendar je situacija hitro postala neobvladljiva. Oče in stari oče sta zato obema takoj priskočila na pomoč, a se je dogodek končal nepričakovano tragično za oba moška. Medtem ko sta deklica in mati nesrečo preživeli, bili stabilizirani in prepeljani v bolnišnico, sta moška podlegla utopitvi. Vzrok je verjetno dejstvo, da sta se v vodo pognala popolnoma oblečena, kar je telesi močno otežilo, poroča The Sun. Družina sicer prihaja iz Viktorije, v Gold Coastu so počitnikovali.

Vpitje užaloščene matere po tragičnem dogodku je bilo tako srce parajoče, da ga je bilo slišati več ulic nižje. Stanovalci okoliških stavb so za medije povedali, da po dogodku še več dni niso mogli zatisniti oči.