Visoki valovi

Pri Malti iz morja reševali 18 potapljačev, eden ni preživel

R.T.
27. 3. 2024, 07.49
Posodobljeno: 27. 3. 2024, 07.49
Deli članek:

V morju ob Malti se je zaradi močnih vetrov v težavah znašlo plovilo, ki je turiste peljalo na potapljanje. Eden od potapljačev je umrl, 17 pa so jih uspeli rešiti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nesreča se je zgodila včeraj v morju ob pristanišču Ċirkewwa na skrajnem severu glavnega otoka Malte. Policija in reševalci so klic v sili prejeli malo po 13. uri. Ko so prispeli do kraja, so se štirje potapljači že uspeli rešiti na kopno, pripadniki civilne zaščite, ki jim je na pomoč priskočila tudi malteška vojska, pa so začeli iskalno akcijo za 14 pogrešanimi. Malo pozneje so jih našli, pri čemer so štiri odpeljali v bolnišnico, iz katere so pozneje sporočili, da je eden umrl. Po poročanju časnika Times of Malta je življenje izgubil 45-letni nizozemski potapljač, življenja preostalih treh pa niso ogrožena.

Potapljači so se v zagati znašli zaradi močnih vetrov. Malteški meteorološki urad je ob približno 13. uri izdal rumeno opozorilo, a je bilo za potapljače že prepozno. Po poročanju očividcev se je na območju te priljubljene potapljaške destinacije takrat nahajalo več plovil, dopoldne pa je bilo z vidika vremena »povsem običajno.« Največjo težavo so predstavljali nenadni visoki valovi, zaradi česar se potapljači niso uspeli vrniti na plovilo.