Očitke zavrača

Poštar Dule sedem upokojencev okradel za 4900 evrov

J.V.
25. 3. 2024, 08.40
Posodobljeno: 25. 3. 2024, 09.41
Deli članek:

Po obtožnici je 36-letni Dule iz Karlovca na Hrvaškem, zaposlen kot poštar, aprila in maja 2021 upokojencem "kradel" covidne dodatke, invalidnine in druga gotovinska izplačila.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Poštar Dule iz Karlovca na Hrvaškem je ostal brez zaposlitve, potem ko so nadrejeni ugotovili, da krade pokojnine in drugo gotovino, ki jo je po službeni dolžnosti moral raznašati ljudem. Po obtožnici, ki je bila po poročanju portala Danica vložena te dni, je 38-letnik aprila in maja 2021 upokojencem "kradel" covidne dodatke, invalidnine in druga gotovinska izplačila. Skupno je sedmerici, gre večinoma za starejše občane, okradel za 4900 evrov. Ponaredil je tudi njihove podpise, da je bilo videti, kot da so denar res prevzeli.

Očitke zavrača, zdaj dela kot kuhar

Med preiskavo  je umazani poštar očitke zavrnil. "Te ljudi že pet let podpisujem, ker so stari. Gre za naročilo s pošte, ker drugače ne bi imeli časa opraviti vsega dela. Enako počnejo drugi poštarji," je med drugim povedal v svoj bran. Pojasnil je tudi, da mu je šef aprila dodelil novo delovno mesto, kjer se mu je zameril, ker enkrat ni pravočasno prišel v službo, zato so mu po njegovih besedah tudi odpovedali delovno razmerje in ne zaradi kraje. "Poznam vseh teh sedem ljudi, nikoli jim nisem vzel denarja," se je zatrjeval poštar. Njegovo obrambo so sicer ovrgli oškodovani upokojenci. Tožilci zdaj za Duleta zahtevajo 11 mesecev pogojnega zapora in vračilo denarja oškodovancem. Kot še piše Danica, Dule zdaj dela kot kuhar.