Odškodninska tožba

Srbsko slavje na Dunaju; zapili 6000 evrov, nič plačali, grozili, terjali popust

J.V.
25. 3. 2024, 07.55
Posodobljeno: 25. 3. 2024, 08.06
Deli članek:

"Pili so kot nori," se spominja dunajski gostilničar, ki je bil s slavljenko dogovorjen, da mu bo za zabavo plačala 3000 evrov, vendar je po nekaj urah izginila s prizorišča ...

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Pred nekaj meseci je Dunajčanka srbskega rodu praznovala svoj 40. rojstni dan na imenitni lokaciji v središču mesta. Prosecco je tekel v potokih, igrali so trubači, povabljenih je bilo 54 gostov. "Pili so kot nori," se za Heute spominja gostilničar, ki je bil s slavljenko dogovorjen, da mu bo za zabavo plačala 3000 evrov, vendar je po nekaj urah izginila s prizorišča.

Grozila s slabimi ocenami in zahtevala popust

Ko se je ob 4. uri le prikazala za šankom, da poravna račun, je ta znašal 4800 evrov, ki jih ni bila zmožna plačati. Zmotilo jo je pa predvsem število izpraznjenih steklenic Prosecca. Ob tem je gostilničarju grozila, da mu bo na Googlu dala slabo oceno, če ji ne da 1500 evrov popusta.

Zaradi negativnih komentarjev odpovedane rezervacije

Ker je restavracija na spletu res dobila več negativnih ocen in komentarjev, je gostilničar vložil odškodninsko tožbo. A je 40-letnico sodišče oprostilo, češ da negativne kritike pomenilo le svobodo do izražanja. Vendar se gostilničar ne da in je vložil novo tožbo, ker so bile številne rezervacije zaradi poplave negativnih komentarjev odpovedane. Spor se bo na civilnem sodišču nadaljeval poleti, stranki s sporu pa po koncu ne bosta nazdravljali skupaj, še piše Heute.