Prometna nesreča

Na območju Lukovice avto na strehi, ponesrečencem na pomoč odhiteli tudi gasilci

D.K.
24. 3. 2024, 08.25
Posodobljeno: 24. 3. 2024, 08.28
Deli članek:

Malo pred četrto uro zjutraj so gasilce iz Blagovice in Domžal prebudili pozivniki.

PGD Blagovica
Na kraju dogodka so posredovali tudi gasilci

Kot so zapisali na straneh Prostovoljnega društva PGD Blagovica, je do nesreče prišlo v kraju Spodnje Koseze, na območju Lukovice.

"Danes ponoči, ob 3.44 so nas pozivniki obvestili o vozilu na strehi v Spodnjih Kosezah. Po prihodu na kraj smo s kolegi CZR Domžale zavarovali mesto nesreče, oskrbeli ponesrečence in vozilo postavili na kolesa," so pojasnili gasilci.

Sicer pa so policisti po državi v zadnjih 24 urah obravnavali 97 prometnih nesreč, od tega 16 nesreč z lahkimi poškodbami in nobene s hudimi, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Policisti zasegli 12 vozil

Prav tako so obravnavali še 69 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 54-krat posredovali na javnih krajih in 15-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 12 vozil.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 39 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, pet povzročitev telesne poškodbe, tri grožnje, dve preprečitvi uradnega dejanja oziroma napada na pooblaščeno osebo, dva primera nasilja v družini, en rop ter eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.