Preiskava v teku

Groza v Gradcu: Neznanec zažgal brezdomca

D.K.
23. 3. 2024, 11.24
Posodobljeno: 23. 3. 2024, 11.27
Deli članek:

V Gradcu na avstrijskem Štajerskem se je odvil grozljiv incident. Neznanec je spečega brezdomca polil z vnetljivo tekočino in zažgal.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V soboto zjutraj je ostal le še kup pepela in saj, ki spominjata na grozljiv poskus umora, ki se je zgodil v noči s petka na soboto na Lendplatzu v Gradcu.

Mimoidoči so najprej opazili ogenj pri vhodu v papirnico Libro, nato pa ugotovili, da gori brezdomec, ki je verjetno tam želel prenočiti, piše Kleine Zeitung.

Mimoidoči so takoj obvestili reševalce, policija išče storilca

Moški, 52-letnik iz Madžarske, je utrpel hude opekline. Reševalci so ga odpeljali v tamkajšnjo bolnišnico. Po besedah ​​zdravnikov je življenje moškega ogroženo. "Njegovo stanje je kritično," je sporočil tiskovni predstavnik policije Fritz Grundnig.

Policisti so nemudoma začeli iskati doslej neznanega moškega, ki so ga očividci videli zapuščati kraj zločina  s svetlim kanistrom v roki. Moški naj bi bil star med 40 in 50 let, visok okoli 1,70 metra in je bil v času zločina oblečen v temna oblačila. Doslej je bilo iskanje neznanca neuspešno. "Priče so bile že zaslišane," je še povedal Grundnig. Preverjeno bo tudi morebitno video gradivo nadzornih kamer. Urad državne kriminalistične policije je začel preiskavo.

Policisti prosijo tudi za kakršne koli podatke o identiteti neznanca in iščejo druge priče, ki jih prosijo, da pokličejo na telefonsko številko 05 9133 60 3333.