Nazorna vsebina!

Nekdanji Wagnerjev borec v restavraciji ustrelil moškega, po umoru nadaljeval z malico

J.V.
19. 3. 2024, 14.10
Posodobljeno: 19. 3. 2024, 14.12
Deli članek:

Umor so posnele varnostne kamere v lokalu; posnetek prikazuje moškega, ki potegne pištolo in ustreli žrtev, ki mu sedi nasproti. Strelec nato pristopi do ranjenca in ga še večkrat ustreli, potem nekaj menca, naposled pa se vrne k mizi stoje nadaljuje z malico.

X/Mediazona
Aleksej Isakov je v zaporu pristal zaradi kraje, a so ga "rešili" Wagnerjevi borci ...

Nekdanji borec Skupine Wagner, ki ga je paravojaška enota za namene "posebne vojaške operacije" v Ukrajini rekrutirala iz zapora, je včeraj v restavraciji Chabrets v Sankt Peterburgu iz neposredne bližine večkrat ustrelil svojega poslovnega partnerja, potem pa nadaljeval z obrokom kot da se ne bi zgodilo nič, poroča preiskovalni portal Meduza.

Zločin so posnele varnostne kamere

Umor so posnele varnostne kamere v lokalu; posnetek prikazuje moškega, ki potegne pištolo in ustreli žrtev, ki mu sedi nasproti. Strelec nato pristopi do ranjenca in ga še večkrat ustreli, potem nekaj menca, naposled pa se vrne k mizi in stoje nadaljuje z malico.

Motiv naj bi bil dolg

Sanktpeterburški časnik Fontaka poroča, da je osumljeni 40-letni Aleksej Isakov, ki je bil zaradi kraje prikolice in sefa z denarjem obsojen na tri leta in pol zapora, a je nato pristal v Wagnerjevih vrstah. Po poročanju časopisa Isakov trdi, da mu moški, ki ga je ustrelil, dolguje 7 milijonov rubljev oziroma 70 tisoč evrov. Isakov je bil aretiran kmalu po strelskem incidentu.