Avstrijska Koroška

14-letnik "posebej surovo" posilil 11-letnico, prijatelj snemal s telefonom

J.V.
14. 3. 2024, 09.35
Posodobljeno: 14. 3. 2024, 09.41
Deli članek:

Avstrijo pretresa nova v seriji spolnih zlorab mladoletnih otrok: 14-letnik naj bi na Koroškem zvezal in posilil 11-letno dekle, njegov prijatelj pa naj bi snemal z mobilnim telefonom.

Profimedia
"Ključen je poudarek na preventivi, pri tem računamo predvsem na učitelje in ostale, ki so sedaj v stikih z otroki," so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Po poročanju ORF je državno tožilstvo v Celovcu že vložilo obtožnico zoper 14-letnika, ki pa še ni pravnomočna. Incident naj bi se zgodil letošnjega januarja, mladenič pa je bil po besedah tiskovnega predstavnika tožilstva Christiana Liebhauser-Karla do dekleta še posebej surov.

"Snemalec" premlad za kazensko odgovornost

Osumljenca so po petih dneh preiskovalnega pripora izpustili na prostost. Obiskovati mora ustrezno terapijo, z oškodovanko pa ne sme imeti stikov. V incident je bil vpleten še 13-letnik, ki je vseskupaj snemal z mobilnikom, a zaradi svoje mladosti ne bo kazensko odgovarjal.

Vsi prihajajo iz Ukrajine

Je pa za kazenski pregon dovolj star 14-letnik, ki ga na celovškem deželnem sodišču, če bo obtožnica postala pravnomočna, verjetno že v aprilu čaka postopek, sojenje pa bo zaradi zaščite žrtve potekalo za zaprtimi vrati. Oba fanta kot dekle prihajajo iz Ukrajine.