Groza v Mostu na Soči

Vrnil se je s terase, 25-letnika najprej zabodel v hrbet, nato še v prsi

S.R.
4. 3. 2024, 08.26
Posodobljeno: 4. 3. 2024, 08.32
Deli članek:

Informacije o tragediji v Mostu na Soči, ki je prejšnji teden pretresla domačine na Tolminskem, so še vedno skope, a so nekatere podrobnosti že znane. Zločin se je odvil v baru na tamkajšnji železniški postaji.

Nace Novak/Primorske novice
Zločin se je odvil v lokalu na železniški postaji.

Poročali smo že o grozi, ki se je v četrtek zvečer odvila v Mostu na Soči. V enem od tamkajšnjih lokalov se je razplamtel prepir, zasijalo je jeklo, v mlaki krvi pa je obležal 25-letnik, doma iz okolice Tolmina. Nož je vihtel 56-letni moški, slovenski državljan, ki so ga policisti na kraju aretirali. V dogodku je bila še ena oseba lažje poškodovana.

Kot danes poroča časnik Primorske novice, je 56-letni D. Š. že v petek stopil pred preiskovalnega sodnika. Policisti so ga tja pripeljali s kazensko ovadbo zaradi storitve kaznivega dejanja uboja, od tam pa so ga premestili naravnost v solkanski pripor.

Nace Novak/Primorske novice
Na železniški postaji so v petek izobesili črno zastavo.

Časnik še poroča, da se je zločin zgodil v baru P 17, ki se nahaja na železniški postaji Most na Soči. Znano je, da je 56-letnik z nožem usodno ranil 25-letnika. Kot so pričale že fotografije, so na železniški postaji v petek izobesili črno zastavo, in sicer v spomin na mladega sodelavca. Čeprav uradne podrobnosti dogodka zaenkrat še niso znane, so se pri Primorskih novicah uspeli dokopati do nekaterih informacij. Tako naj bi 56-letnik malo pred tragedijo v lokalu še govoril z natakarico in gostom, nato odšel na teraso, a se pozneje vrnil ter 25-letnika naprej zabodel od zadaj v spodnji del hrbta, nato še od spredaj v zgornji del trupa. Lažje je ranil tudi 34-letnega moškega, ki je poskušal pomagati. Slednji naj bi jo odnesel z manjšo ureznino. 56-letnika so nato obvladali drugi gostje in ga zadržali do prihoda policistov. Več o smrtonosnih ranah, ki jih je utrpel 25-letnik, bo razkrila še obdukcija, ki jo je odredil dežurni preiskovalni sodnik novogoriškega sodišča.