Sumljiva prodaja nepremičnine na Hrvaškem

Trautmanu so sledili in ga zasačili z lopato v roki. Odkrili lobanjo pogrešanega podjetnika

A.M.
28. 2. 2024, 14.16
Posodobljeno: 28. 2. 2024, 15.19
Deli članek:

Zagrebška policija zaključuje preiskavo zoper 57-letnega Wernerja Trautmana in njegovo štiri leta starejšo bivšo ženo Marino Šnajder. Osumljena sta umora 58-letnega Tonya Gerarda, ki so ga doma v Dubrovniku klicali tudi Tonko Zec.

Nestali.hr
Umorjeni Tony Gerard je imel v Dubrovniku in okolici v lasti več nepremičnin.

Po oceni policije gre za umor iz koristoljubja, z namenom polastitve 400.000 evrov vrednega premoženja, ki bi pripadli Marini Šnajder. Slednja je tako prevaro kot umor načrtovala in izvedla s pomočjo bivšega moža Wernerja Trautmana, policiji znanega prevaranta. Policisti sumijo, da je 61-letnica od druge polovice decembra 2021 do prve polovice januarja 2022 ponarejala listine z namenom, da bi sebi in Trautmanu pridobila premoženjsko korist na Gerardov račun.

Kot je že pisal Dubrovački vjesnik, je osumljenka sestavila dve posebni pooblastili, ki sta jo pooblaščali za sklenitev prodajne pogodbe za omenjeno nepremičnino v imenu oškodovanca. V pogodbi je bilo lažno navedeno, da ji Gerard v slučaju smrti v last daje vse nepremičnine v Dubrovniku in vso gotovino v njegovem imenu. Nepremičnino sta takoj ponudila v nakup Dubrovniško-neretvanski županiji, že čez nekaj dni pa je bil Tony Gerard uradno najavljen kot pogrešana oseba. Županija je nakup nepremičnine odklonila, a sta se zanjo našla nova kupca – dva podjetnika iz Dubrovnika.

Policija sumi, da je osumljeni dvojec Gerarda zvabil v najeto stanovanje na območju Svete Nedelje

Zaradi nenavadnosti izginotja oškodovanca, so osumljeno že aprila 2022 ovadili goljufije in jo odvedli v preiskovalni pripor. Vendar o Gerardovem izginotju ni bilo znanega ničesar, prav tako pa niso našli njegovega trupla, kljub poteku kriminalističnih preiskav. Policisti so le sumili, da sta ga zvabila v najeto stanovanje v Sveti Nedelji, in ga na še neznan način usmrtila.

V zadnjem tednu ali dveh je policija sledila Trautmanu, ki je slutil, da mu dihajo za ovratnik, ni pa vedel, kako blizu so. Jutarnji list poroča, da se Trautman prejšnji teden ni ločil od lopate, ki jo je vseskozi prevažal v avtu. Ko se je počutil dovolj varnega, se je zapeljal do travnika v bližini naselja Hoto Vile v Sveti Nedelji. Prijel je za lopato in kopal in kopal, policisti so opazovali, nato pa skočili in ga prijeli ter preverili, za čem je brskal Trautman. Ni trajalo dolgo in našli so lobanjo in kosti. Najverjetneje gre za posmrtne ostanke pogrešanega Tonya Gerarda. Preiskava se nadaljuje.