Snaha "mora" v zapor

Izdajal se je za policista in od 83-letnice zahteval nakazilo visokega zneska

R.T.
11. 2. 2024, 09.00
Posodobljeno: 11. 2. 2024, 09.03
Deli članek:

Ni dneva, da ne bi prekanjeni kujoni poskušali prevarati starejše občane. Tokrat opišimo primer, ki se je v petek pripetil na območju Innsbrucka v Avstriji.

Profimedia
Fotografija je simbolična

83-letnica je prejela telefonski klic, zaradi katerega je takoj postala zaskrbljena. Na drugi strani je bil policist, ki ji je s strogim glasom povedal, da je njena hčerka povzročila prometno nesrečo s smrtnim izidom. Takoj zatem je v linijo »vskočila« hlipajoča ženska, ki ni izdahnila kaj razumljivega, nato pa je pogovor spet prevzel policist. Zbegana 83-letnica je dejala, da nima hčerke, policist pa se je takoj popravil, češ da je prišlo do lapsusa, mislil da je njeno snaho, ki jo čaka zapor, če se takoj ne plača kazni. Kot je kasneje sporočila prava policija, je bilo govora o petmestnem znesku, okoli 50.000 evrov naj bi zahtevali, poroča Kronen Zeitung.

Razumni bralec že ve, da je bil na drugi strani linije prevarant. In ta prevarant je zdaj od starejše gospe zahteval, da stopi na banko in nakaže denar na točno določen račun, pri tem pa ji je ukazal, naj nikar ne prekine telefonskega klica. 83-letnica je takrat že slutila, kam pes taco moli. Med potjo do banke ji je lažni policist natvezil še, da bi bilo najbolje, če prenakaže še ostale svoje prihranke. Ko je stopila do bančnega okenca, je dala telefon v torbico in bančnemu uslužbencu, ki jo je že vprašal, če želi dvigniti denar, s prstom nakazala, naj bo tiho. Ta je razumel, kaj se dogaja. Gospo je spremil do druge sobe, sam pa poklical policijo. Ali so pravi policisti že izsledili klicatelja, ki se je izdajal za policista, še ni znano.