Mučenje živali v Nišu

Kdo je okrutnež? "Šokantni posnetki grozljivega umora in okrutnosti"

R.T.
10. 2. 2024, 09.51
Posodobljeno: 10. 2. 2024, 10.00
Deli članek:

Člani Zavoda Pit spremljajo in opozarjajo tudi na razmere, v katerih se znajdejo živali ponekod v Srbiji.

Zavdo Pit / Facebook
Kakšna pošast je sposobna tako okrutnega dejanja? Odgovori se nakazujejo. Kdor muči živali, ubija živali, je sposoben ubiti tudi človeka.

Aktivni so zlasti v Nišu in okolici, kjer deluje ena od njihovih članic. V petek so tako na svoji Facebook strani objavili vest o ustreljenem psu. »Šokantni posnetki grozljivega umora in okrutnosti. Situacija mučenja in ubijanja še nikoli ni bila podobna, zločini si sledijo iz dneva v dan..ostajamo brez moči in utrujeni,« so zapisali in dodali, da so obvestili policijo, mrtvega psa pa so odnesli na veterinarski inštitut v Nišu.

Omemba »zločinov, ki se vrstijo iz dneva v dan« se namreč dotika zadnjih primerov mučenj mačk v naselju Berbatovo v bližini Niša, o katerih so člani Zavoda Pit že poročali.

V Zavodu Pit si prizadevajo, da živali najdejo primerno okolje za bivanje in na svoji Facebook strani objavljajo tudi zgodbe z lepšim zaključkom. Da bi še vnaprej lahko reševali najhujše primere in pomagali zavrženim in mučenim živalim, jim pridejo še kako prav  donacije dobrih ljudi.