V Avstriji

54-letni učitelj v šolskem centru omahnil čez ograjo in umrl, policija tava v temi

D.K.
9. 2. 2024, 12.48
Posodobljeno: 9. 2. 2024, 13.13
Deli članek:

V Avstriji policisti preiskujejo tragično smrt učitelja, ki se je smrtno ponesrečil na eni od šol.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V sredo zjutraj so zaposleni v šolskem centru Pestalozzi na stopnišču našli hudo poškodovanega 54-letnega učitelja. Po prvih ugotovitvah je učitelj okoli 9.50 padel iz drugega nadstropja v klet šolskega centra, ki se nahaja tri nadstropja nižje. 

Prvo pomoč mu je nudil zaposleni na šoli, ki je na pomoč poklical tudi reševalce, ki so moškega sprva uspeli stabilizirati, a je kmalu za tem hudim poškodbam podlegel, so sporočili s štajerske državne policijske uprave.

Zakaj je moški padel v globino, še vedno ni jasno

Obdukcija v četrtek dopoldne je pokazala, da je učitelj umrl zaradi večkratnih poškodb zaradi padca z velike višine. Zdravstvenih težav niso ugotovili. Tuji vzrok za zdaj ni popolnoma izključen, vendar za to doslej ni bilo dokazov.

Obdukcija trupla, ki jo je naročilo državno tožilstvo v Leobnu, sprva ni razjasnila "skrivnostnega primera", kot pravi Heimo Kohlbacher iz državne policijske uprave.

Kot je za Kleine Zeitung pojasnil Andreas Riedler, tiskovni predstavnik okrožnega tožilstva Leoben, tuje krivdne ni mogoče povsem izključiti. Obdukcija s strani sodnega zdravnika ni pokazala, da bi akutni zdravstveni dogodek, kot je na primer srčni infarkt ali kaj podobnega, povzročil padec učitelja.

Iščejo priče za zaslišanje

Sedaj je treba počakati na dodatne rezultate preiskav kriminalistične policije. "Do zdaj ni bilo nobenih prič, ki bi lahko pomembno prispevale k razjasnitvi dogodka," je v četrtek zvečer povedal Kohlbacher. Do zdaj imajo le eno, ki naj bi ob času tragedije slišala krik, verjetno 54-letnika. Na mestu, kjer se je zgodil padec učitelja, prav tako niso našli sledi, ki bi pojasnjevale potek dogajanja. "Na primer ograja ni bila zlomljena ali kaj podobnega," pravi Kohlbacher in dodaja, da policisti trenutno še vedno tavajo v temi.

Na šoli žalujejo

"Tragični dogodek, ki se je zgodil v leobenski šoli, povzroča veliko zaskrbljenost direktorata za izobraževanje," so sporočili v izjavi. In nadaljevali: "Izvajamo vse psihosocialne podporne ukrepe, ki bodo v tej težki situaciji v pomoč šolski skupnosti. Naša najgloblja sožalja izražamo vsem prizadetim, še posebej družini in sorodnikom. Šolski psihologi bodo pomagali pri soočanju z izkušnjo in obvladovanju."