Popust na blagajni

Zagorska družina po filmskem scenariju kradla v lokalnem hipermarketu

J.V.
7. 2. 2024, 18.35
Posodobljeno: 7. 2. 2024, 18.39
Deli članek:

Varnostniki so na izhodu iz trgovine ustavili žensko s polnim nakupovalnim vozičkom, blagajničarka pa ji je zaračunala le nekaj artiklov, medtem ko je bilo izdelkov za skoraj 200 evrov. Izkazalo se je, da je blagajničarka strankina mama.

Vanesa Jaušovec
Fotografija je simbolična.

Po prav filmskem scenariju je v trgovini Kaufland v Zaboku kradla družina iz hrvaškega Zagorja. Varnostna služba pri omenjenem trgovcu, ki po poročanju portala Zagorje nikoli ne spi, je posumila, da ena od blagajničark posameznim strankam ne zaračunava vseh artiklov, ki so jih prinesli na tekoči trak in potem odnesli iz trgovine, zato so jo poostreno nadzorovali.

Eno uro zanikali, da se poznata

Prejšnji teden so na izhodu iz trgovine ustavili žensko s polnim nakupovalnim vozičkom, blagajničarka pa ji je zaračunala le nekaj artiklov, medtem ko je bilo izdelkov za skoraj 200 evrov. Varnostnika sta dami odpeljali v tako imenovano "detektivsko sobo", kjer sta med enournim zasliševanjem zanikali, da se poznata. Blagajničarka se je "zlomila" šele ob prihodu policije in priznala, da je mama stranke. S preiskavo je bilo še ugotovljeno, da sta s takšnimi nezakonitmi družinskimi "popusti" pred tem kupovala tudi blagajničarkina sestra in brat.

Trgovini povzročila za več sto evrov škode

Na Policijski upravi Krapina - Zagorje pravijo, da so iz trgovskega centra v Zaboku prejeli prijavo, da hrvaška državljanka, zaposlena v trgovini, posameznim strankam ni zaračunala vseh artiklov ter s tem trgovini povzročila za več sto evrov materialne škode. Zoper osumljenko je policija podala kazensko ovadbo, po pisanju Zagorja pa blagajničarka tudi ne več dela v Kauflandu.