Dresden

V Elbi našli truplo, gre za pogrešanega 36-letnika, ki je izginil v neurju?

R.T.
6. 2. 2024, 18.24
Posodobljeno: 6. 2. 2024, 18.24
Deli članek:

V Dresdnu so danes našli truplo moškega. Po prvih informacijah bi lahko šlo za 36-letnega moškega, ki ga je tri dni pred božičem odnesla reka Elba.

Bereitschaftspolizei
Prevrnjena jadrnica, na kateri sta se nahajala dva moška. Enega so rešili.

Policija v Dresdnu, glavnemu mestu nemške zvezne države Saška, je tri dni pred božičem prejela več klicev zaskrbljenih prebivalcev, ki so v reki Labi opazili prevrnjeno jadrnico. Zunaj je divjalo neurje, tok reke pa je bil močan. Kljub temu se je 28-letnemu moškemu uspelo obdržati na prevrnjenem plovilu, od koder so ga rešili reševalci, ga povlekli na brežino in odpeljali v bolnišnico. Njegov 36-letni sopotnik na jadrnici ni imel te sreče, saj ga je odnesel tok reke Elbe. Sledila je obsežna iskalna akcija, ki pa so jo po enem dnevu neuspehov prekinili. Pozneje so iskali le še njegovo truplo, a so v izdihljajih lanskega leta na območju udarile še poplave. Kriminalistična preiskava samega dogodka je še v teku, saj je bilo najmanj vprašljivo, kaj je v takšnem vremenu na reki počela jadrnica. So pa medtem morda vendarle našli truplo nesrečnega 36-letnika.

Danes malo po 12. uri so namreč na brežini Elbe našli truplo. Območje je nemudoma zavarovala policija, truplo pa so poslali na obdukcijo. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik Rocco Reichel, gre za truplo moškega, a identiteto še ugotavljajo. Nemški tabloid Bild medtem poroča, da naj bi bil po njihovih informacijah pokojnik podoben pogrešanemu 36-letniku.