Huda nesreča

Na gorenjski avtocesti s kombijem v sredinsko betonsko ograjo in na travnik

S.R.
5. 2. 2024, 06.35
Posodobljeno: 5. 2. 2024, 06.38
Deli članek:

V včerajšnji hudi prometni nesreči na gorenjski avtocesti so se poškodovale štiri osebe.

PU Kranj
/

Poročali smo že o hudi prometni nesreči, ki se je včeraj ob približno14. uri pripetila pred izvozom Kranj - zahod v smeri Jesenic. Tam je kombinirano vozilo zapeljalo v obcestni jarek, se prevrnilo in trčilo v drevo. Na kraju so posredovali gasilci GARS Kranj in reševalci, ki so več poškodovanim osebam nudili prvo pomoč in jih prenesli v reševalna vozila. Zaradi nesreče je bila gorenjska avtocesta dlje časa zaprta.

V večernih urah so več informacij o nesreči posredovali kranjski policisti. Po njihovih navedbah je 52-letni voznik, sicer državljan Hrvaške, zapeljal na prehitevalni pas in najprej trčil v sredinsko betonsko ograjo, nato ga je odbilo izven vozišča na travnato površino. Tam se je kombi, v katerem se je poleg voznika nahajalo še pet potnikov, večkrat prevrnil in nato obstal ob varovalni mreži avtoceste. V nesreči so se poškdovali voznik in trije potniki. Policisti nesrečo obravnavajo v smeri storitve kaznivega dejanja iz poglavja zoper varnost javnega prometa, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Policisti za voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo, so še sporočili kranjski policisti.