Spodnja Avstrija

Poslovno sodelovanje je tri trgovce s kramo privedlo v grob

J.V.
4. 2. 2024, 12.55
Posodobljeno: 4. 2. 2024, 13.40
Deli članek:

Klobčič okoli skrivnostne smrt treh moških v kraju Bad Vöslau v Spodnji Avstriji se razpleta. Znana je identiteta umrlih: vsi so se ukvarjali s preprodajo blaga po bolšjih sejmih.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Avstrijska policija je ugotovila identiteto treh moških, katerih trupla so v soboto popoldne odkrili ob požaru v stanovanjski hiši v kraju Bad Väslau. Po poročanju Heute gre za hudo bolnega 77-letnega lastnika stanovanja in dva njegova znanca, vsi so se ukvarjali s preprodajo rabljenega blaga in starin po bolšjih sejmih. Med njimi je okoli 14.15 ure najbrž prišlo do prepira, ko so sosedje zaslišali pok in zavohali vonj po zažganem ter poklicali na pomoč gasilce. Eksplozijo je povzročila kisikova bomba hudo bolnega lastnika stanovanja.

Na kraju zločina so našli policisti tudi orožje. Čigavo, še ni jasno, je pa 77-letnik imel orožni list, medtem ko za ostala dva ni znano. Trupli ostalih dveh imata strelne rane v zgornjem delu telesa in predelu glave, požar v stanovanju pa je bil podtaknjen na več mestih. Obdukcije bodo v Neustadtu potekale v ponedeljek in torek. Policija še ne želi potrditi domneve, da je šlo za dvojni umor in samomor. Kot pravi vodja preiskave Stefan Pfandler, bodo zdaj zaslišali svojce vpletenih in poskušali rešiti krvavo uganko, še piše Heute.