Sodba

Marino s praznovanja njenega rojstnega dne odpeljala policija, ker je pretepla partnerja

D.K.
30. 1. 2024, 15.48
Posodobljeno: 30. 1. 2024, 15.50
Deli članek:

Veselo praznovanje rojstnega dne se za slavljenko ni končalo po pričakovanjih. S praznovanja jo je odpeljala policija.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Na praznovanju Marininega rojstnega dne, ki je potekalo oktobra v enem od zagrebških lokalov, je okoli ene ponoči posredovala policija, ki je po burnem prepiru aretirala 46-letno Marino in njenega zunajzakonskega partnerja, 50-letnega Šimeta.

Kot je navedeno v sodbi, se je slavljenka Marina na ta dan fizično in psihično znesla nad zunajzakonskim partnerjem, ker ga je v očitno alkoholiziranem stanju najprej žalila. »Nakar mu je v nekem trenutku pljunila v obraz, ga udarila z odprto dlanjo desne roke v levo stran obraza in vpila, 'to je moj rojstni dan, ne boš ti meni govoril, kdaj bom ugasnila glasbo',« piše v sodbi.

Z neprimernim vedenjem ni zaključila niti ob posredovanju policije, ki jo je na pomoč poklical njen partner. Zmerjala in poniževala je namreč tudi policiste, odklonila sodelovanje, zato so jo morali odpeljali na silo.

V sodbi je prav tako navedeno, da je Šime »storil družinsko nasilje na način, da je med verbalnim sporom z zunajzakonsko partnerko le-to udaril z odprto dlanjo leve roke po desni strani glave.«

Nasilen bil tudi Šime

Marina se je na sodišču branila, da se je Šime tako do nje kot do njenih prijateljev slabo obnašal ves dan. Za piko na i pa je v nekem trenutku ugasnil glasbo ter ukazal, naj se vsi razidejo. Kar jo je močno razjezilo in mu je povedala svoje. On pa jo je, kot je dejala na sodišču, udaril po ušesu, da jo je zelo bolelo. 

Koliko je popila? 

Marina je na sodišču tudi dejala, da je tisto noč popila štiri gin tonike in dva kozarca penine. Nasprotno je Šime trdil, da to ni res, saj naj bi njegova draga dejansko popila bistveno več. Šime je še dejal, da je Marina sicer čudovita oseba, vendar je trezna. Ko pa se napije, postane druga oseba, zelo neprijetna.

Ob tem je priznal, da je okoli 23.30 zmanjšal glasbo v lokalu, da ne bi imeli težav s sosedi. Toda Marina je nato prišla do ozvočenja in ga znova glasno vklopila. »Ko sem ji očital, me je pljunila in udarila, zato sem odšel na teraso, ona pa se je zaklenila v lokal in ni izstopila do prihoda policije, je povedal Šime.«

Sodišče ju je spoznalo za kriva 

Sodnica je Marini naložila, da mora plačati 1000 evrov globe in 70 evrov stroškov postopka, od tega so ji odšteli 40 evrov zaradi časa, preživetega v policijskem pridržanju. Šime je prav tako kriv in bo moral plačati 260 evrov globe in 70 evrov stroškov. Prav tako so mu odšteli 40 evrov, ker je bil tudi on v priporu.