Posredovanje

Foto: V drami v Šiški skozi okno rešili stanovalko, oskrbeli tudi dva policista

S.R.
28. 1. 2024, 09.30
Posodobljeno: 24. 2. 2024, 09.22
Deli članek:

Zagorelo je v spalnici stanovanja, v katerem se je nahajala obnemogla oseba. Zadevo so s skupnimi močmi rešili policisti in gasilci.

PGD Zgornja Šiška
Požar na Rašiški ulici so pogasili gasilci. Prvi so se sicer na kraju znašli policisti.

Na območju ljubljanske Šiške je v soboto zjutraj zagorelo v stanovanju večstanovanjskega objekta na Rašiški ulici. Kot je poročala uprava za zaščito in reševanje, se je v stanovanju nahajala onemogla oseba, ki so jo na varno iznesli gasilci. Slednji so tudi pogasili požar. Skupno so reševalci na koncu oskrbeli tri osebe, pri čemer so eno odpeljali v UKC Ljubljana.

Več pojasnil so danes podali ljubljanski policisti. Po njihovih navedbah je iz zaenkrat še neznanega razloga zagorela vzmetnica v spalnici pritličnega stanovanja, v katerem se je nahajala starejša občanka. Stanovanje je bilo posledično v celoti zadimljeno, prvi pa so v stanovanje skozi okno vstopili policisti. Ti so našli onemoglo občanko in jo s pomočjo gasilcev rešili skozi okno. Zaradi vdihavanja dima je pristala v ljubljanskem kliničnem centru, a njeno življenje ni ogroženo. Pri PU Ljubljana so pojasnili še, da so reševalci zaradi vdihavanja dima oskrbeli tudi dva policista.

V požaru je nastalo za nekaj tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.