Tragedija na Bavarskem

Lovec ustrelil gamsa in za njim zgrmel v smrt

R.T.
27. 1. 2024, 17.23
Posodobljeno: 27. 1. 2024, 17.28
Deli članek:

49-letni lovec iz nemške zvezne dežele Hessen se je v petek zgodaj zjutraj podal na lov na 1321 metrov visoko bavarsko goro Fuderheuberg, ki se nahaja v bližini zdraviliškega kraja Bad Reichenhall. Z lova se ni vrnil živ.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Lovec se je v goro podal skupaj s 30-letnim sotrpinom. Po približno štirih urah brezplodnega lova je vendarle ustrelil gamsa, ki je po navedbah policije po smrtonosnem strelu padel v zelo strmo globel.

Kot poroča nemški tabloid Bild, je 49-letnik nato v globel poskušal splezati tudi sam, da bi se seveda prebil do svojega plena. Na mokrem terenu mu je zdrsnilo, hudo poškodovan je v globeli obležal še sam. Uspel je poklicati reševalce, a ker ni bil v domačih krajih, ni vedel, kje natančno se nahaja. Reševalci so morali tako približno območje najti s pomočjo še enega lovca, iskanju pa se je pridružil še 30-letnik, ki se je na lov podal skupaj s ponesrečencem. S skupnimi močmi so le našli pravo globel, na kraj pa je prispel tudi helikopter, a je bilo za lovca že prepozno, poškodbe glave so bile prehude.

Izkazalo se je, da je 49-letni lovec najprej padel približno 60 metrov po skalovju in deloma z drevesi poraščeni strmini, nato se je ustavil šele približno 200 metrov nižje po pobočju. S helikopterjem so lahko odpeljali le njegovo truplo.