Filmsko

Drama s talci na jugu Nemčije: Ko je izstopil iz kavarne, so zadoneli streli

S.R.
27. 1. 2024, 16.07
Deli članek:

V mestu Ulm na jugu Nemčije se je v petek zvečer odvila drama s talci, ki se je zaključila s streli iz policijskih pištol.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Malo pred 19. uro zvečer je v eni od kavarn v središču Ulma oborožen moški za talce vzel več oseb. Po poročanju nemških medijev naj bi se v njegovem primežu najprej znašlo šest oseb, a jih je pet nato izpustil. Na kraj je prihitela policija, ki je prebivalce nemudoma pozvala, naj se območju izogibajo. Celoten trg Münsterplatz so zavarovali, z območja evakuirali pešce in izpraznili tudi mestno hišo, poti do kraja dogodka pa zablokirali. Osumljenec je nato malo po 20. uri kavarno zapustil skupaj s še zadnjim talcem. Poskušal je pobegniti, a so policisti začeli streljati.

Osumljenca, ki je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa utrpel hude poškodbe, so aretirali. Talec jo je odnesel brez poškodb. »Domnevali smo, da je bil storilec oborožen in da je predstavljal znatno nevarnost,« so po koncu drame navedli v tožilstvu. Motiv za dejanje še ni znan, šlo pa naj bi za moškega, ki je bil nekdaj pripadnik nemške vojske. S sabo je imel več pištol in pušk, po poročanju tabloida Bild pa naj bi talcem med dramo dejal, da si želi, da bi ga specialci med intervencijo ustrelili.