Policijski lov

Med vožnjo skočil iz avta in pustil, da ta skupaj s štirimi potniki konča v jarku

S.R.
26. 1. 2024, 10.32
Posodobljeno: 26. 1. 2024, 10.32
Deli članek:

Slovenski policisti so imeli včeraj opravka s posebej predrznim tihotapcem, ki jim je začasno uspel pobegniti, a so ga na koncu vendarle ujeli.

Sašo Švigelj
Fotografija je simbolična.

Policisti so se včeraj ob približno 16. uri zagnali za voznikom avtomobila znamke Opel Crossland hrvaških registrskih oznak. Ta se namreč ni zmenil za njihove znake, ko so ga poskušali ustaviti na območju Starega Gradu. Nadaljeval je vožnjo in nato nenadoma upočasnil hitrost, pri čemer je med vožnjo skočil iz vozila ter jo naprej mahnil peš. Avtomobil brez voznika je zapeljal čez pločnik in končal v jarku, v njem pa so se nahajale še štiri osebe, turški državljani, ki so v Slovenijo vstopili nezakonito. Na srečo so jo odnesli brez poškodb.

Policisti so se nato podali na lov za pobeglim voznikom. Bili so uspešni. Med Dolenjo vasjo in Pohanco so namreč ob približno 18.30 uri ustavili drugo vozilo s hrvaškimi registrskimi oznakami, za volanom katerega je sedel 47-letni voznik iz Srbije. Izkazalo se je, da v vozilu ni sam, saj se je za zadnjimi sedeži skrival 49-letni srbski državljan, isti lopov, ki je prej pobegnil.