V Domžalah

Foto: Otroke vozil z avtobusom, ki ni bil za na cesto

R.T.
25. 1. 2024, 12.19
Posodobljeno: 25. 1. 2024, 12.21
Deli članek:

Policisti so avtobus, ki so ga včeraj ustavili na območju Domžal, izločili iz prometa.

PU Ljubljana
Izločili so ga iz prometa.

Policisti so včeraj na območju Domžal ustavili avtobus za prevoz otrok, pri kateremu so ugotovili hujše nepravilnosti. Avtobus je bil daleč od tehnično brezhibnega, kakršen mora biti, da mu je dovoljeno na cesto.

Imel je močno izrabljene pnevmatike in poškodovano vetrobransko steklo. Policisti so ga izločili iz prometna, zoper voznika in prevozniško podjetje pa so uvedli nadaljnji prekrškovni postopek.

PU Ljubljana
Počeno vetrobransko steklo.

Policisti opozarjajo:

»Otroci so v cestnem prometu med najbolj ogroženimi udeleženci. Po številu smrtnih žrtev so še posebno ogroženi takrat, kadar se vozijo kot potniki v motornih vozilih. Vozila za prevoz skupin otrok, denimo v šolo in iz nje, na šolske izlete, ekskurzije, treninge in drugo, morajo zato izpolnjevati več posebnih pogojev. Stroga pravila veljajo tudi za voznike, ki prevažajo skupine otrok oziroma upravljajo vozila za njihov prevoz. Zaradi tega policija temu posveča veliko pozornosti in tudi opravlja pogoste nadzore nad prevozniki skupin otrok. Predvsem se preverja psihofizično stanje voznikov, ter spoštovanje vseh predpisov s področja prevozov otrok. Vozilo, s katerim se vozi skupina otrok mora biti tehnično brezhibno in urejeno, kar mora biti skrb prevoznika in voznika, otroci pa morajo med vožnjo sedeti vsak na svojem sedežu, za kar skrbijo t. i. pedagoški spremljevalci (učitelji, vzgojitelji, trenerji in drugi.), ki jih spremljajo.«

PU Ljubljana
Pnevmatike so bile močno izrabljene.