Iskanje vzroka smrti

Spet truplo v dunajskem kanalu! Moški je bil "izbrano oblečen"

G.G.
24. 1. 2024, 18.26
Posodobljeno: 24. 1. 2024, 18.28
Deli članek:

Komaj so kriminalisti razvozlali, komu pripadajo kosi trupla, ki so ga postopno vlekli iz dunajskega kanala, že je po Donavi prineslo novo truplo.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Če je pred tednom in pol ribič v kanalu Marchfeld na trnek ujel človeško stopalo, v naslednjih dneh pa so potapljači iz vode izvlekli še druge dele človeškega trupla, je danes po kanalu Nove Donave prineslo še enega nesrečnika. »Sprehajal sem se v lepem sončnem vremenu,« je za Kronen Zeitung razlagal mladi Dunajčan, ki je v dopoldanskih urah prvi zagledal nekaj nenavadnega na gladini reke. Hlod ali lutka, ki pljuje na gladini hladnega rokava Donave. S pomočjo kamere na telefonu je »približal« pogled in se zgrozil. Pogledal je še mimoidoči in strinjala sta se, da gre za človeka, najverjetno mrtvega.

Ob poldnevu so bili vodi že potapljači. Izvlekli so že nekoliko razpadajoče človeško truplo, s katerim se bodo zdaj ubadali izvedenci sodne medicine, ki bodo ugotavljali vzrok smrti. Mladenič, ki je prvi uzrl pokojnega možaka v vodi, pa je vendarle dodal eno podrobnost – »žrtev je bila izbrano oblečena«.

Pa še skok h kosom trupla, ki so pripluli po kanalu Marchfeld. Svojci so žrtev naposled uspeli identificirati. Časnik Kurier pa je poročal, da je bil moški kot kaže žrtev zločina, in sicer naj bi ga nekdo pretepel do smrti, ga razkosal in dele trupla odvrgel v kanal.