ZDA

20-letnica umrla, ker je zavila na napačen dovoz

S.Š.
24. 1. 2024, 10.06
Posodobljeno: 24. 1. 2024, 10.08
Deli članek:

V ameriškem New Yorku je včeraj potekalo sojenje Kevinu Monahanu, ki je 15. aprila lani na svojem dovozu ustrelil 20-letno Kaylin Gillis.

Gofundme
Kaylin je bila v avtu še s tremi prijatelji, ko jo je ustrelil Monahan.

20-letnica je bila v enem od treh vozil, ki so se lanskega aprila v soboto zvečer na zabavo peljali po dolgi vijugasti dovozni cesti  v majhnem mestu Hebron, približno 88 km severovzhodno od Albanyja. Na območju je skupina zaradi slabega signala izgubila navigacijo in zavila na dovoz ene izmed hiš, na katerem so poskušali obrniti vozila. Nato se je na dovozu pojavil 66-letni Kevin Monahan in dvakrat ustrelil iz svoje puške kalibra 20. V vrat je smrtno ranil 20-letno Kaylin, ki je na mestu umrla.

Trdi, da se je pištola sprožila sama

Zdaj so na sodišču v New Yorku sodili Monahanu za umor. Njegovi odvetniki so trdili, da je usodni strel po nesreči sprožila okvarjena šibrovka, potem ko se je 66-letnik spotaknil ob žebelj na verandi in izgubil ravnotežje. Sprva je Monahan v smer avtomobilov izstrelil opozorilni strel, naboj pa je končal v bližnjem grmovju. Kot je dejal na sodišču, se je namreč počutil ogroženega in se zato odločil posredovati. Povedal pa je, da je bil drugi strel, ki je ubil 20-letnico, povsem nenačrtovan in se je zgodil po tem, ko se je spotaknil na verandi, pri padcu pa mu je pištola padla iz rok in se sprožila sama. "Nisem nameraval izstreliti drugega strela," je po poročanju časnika Greenwich Time izjavil Monahan. "Pištola se je kar sprožila."

Dosmrtna ječa

Med torkovim zaključnim govorom je pomočnik okrožnega državnega tožilca Christian Morris porotnikom povedal, da je Monahan "deloval iz jeze”. "Zgrabil je svojo puško in nameraval mladostnike prisiliti, da čim prej odidejo. Ni mu bilo mar, ali bodo ti poškodovani ali ubiti." Lokalna policija je pred tem sporočila, da 66-letnik “ni pokazal nobenega obžalovanja" za umor.

Monahan je bil nato spoznan za krivega umora druge stopnje, nepremišljenega ogrožanja sočloveka in poseganja v fizične dokaze. Grozi mu dosmrtna ječa, kazen pa bo znana 1. marca, ko bo osumljenec uradno obsojen.