Brodolom

Na obalo naplavilo osem trupel

R.T.
22. 1. 2024, 16.38
Posodobljeno: 22. 1. 2024, 16.42
Deli članek:

Na jugu Turčije je v zadnjih šestih dnevih na obalo naplavilo osem trupel. Večinoma naj bi šlo za migrante s pogrešanega plovila, ki je z libanonsko-sirske obale plulo proti Cipru.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na obalo v turški Anatoliji je prejšnjo sredo naplavilo trupli odrasle osebe in otroka, nato je naslednji dan naplavilo še tri trupla. Šesto truplo se je na obali znašlo v nedeljo, danes pa je na plažo enega od hotelov naplavilo še sedmo in osmo truplo.

Lokalne oblasti so danes, še preden je naplavilo novi dve trupli, pojasnile, da gre v primeru enega pokojnega najverjetneje za turškega državljana, ki je bil pogrešan, a morajo to potrditi še forenzični izvedenci. V primeru petih trupel pa najverjetneje za migrante z ladje, ki je bila na poti v Ciper. 11. decembra lani je izplula z libanonsko-sirske obale, na njej pa naj bi se nahajalo približno 90 migrantov. Le nekaj ur po izplutju o njej ni bilo več ne duha ne sluha, zaradi česar se je domnevalo, da je potonila. Kot so pojasnili v uradu guvernerja Anatolije, je zdaj že potrjeno, da so bili čevlji in oblačila, ki jih je nosila peterica pokojnih, izdelani v Siriji.