Tragično

V avtomobilu na gozdni poti trupelce 6-letnega otroka

R.T.
15. 1. 2024, 14.10
Deli članek:

Nemški kriminalisti preiskujejo smrt šestletnega otroka. Ga je umorila mama?

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Mittenwalde v nemški zvezni deželi Brandenburg se je ponoči odvila tragedija. Ob skopih informacijah vse okoliščine primera še niso znane, a je jasno eno, da je umrl otrok. Policija je namreč malo pred 2. uro ponoči na gozdni cesti našla parkiran avtomobil, v katerem sta se nahajala poškodovana 40-letna ženska in njen šestletni sin, ki pa je bil v takrat že mrtev.

Kot poroča nemški časnik Märkische Allgemeine Zeitung, je soprog 40-letnice in oče šestletnika včeraj zvečer policijo obvestil, da sta oba pogrešana. Začela se je iskalna akcija, vozilo pa so pozneje našli parkiran ob drevesih. Po poročanju časnika so policisti 40-letnico po zdravniški oskrbi pridržali, saj naj bi prve ugotovitve kriminalistov kazale, da je ravno ona kriva za dečkovo smrt. Njegovo truplo so sicer poslali na obdukcijo, a izsledki zaenkrat še niso znani, s tem pa vsaj uradno še ni znan vzrok smrti.

»To je zelo tragična vest. Vsi smo šokirani in zelo žalostni. Kaj točno se je zgodilo, bo razkrila policijska preiskava,« je pojasnila županja Maja Buße.