Osumljena umora

Direktorica tehnološkega podjetja v potovalki prevažala trupelce svojega štiriletnega sina

R.T.
9. 1. 2024, 13.59
Posodobljeno: 9. 1. 2024, 14.17
Deli članek:

Indijska policija je zaradi suma, da je umorila svojega štiriletnega sina, aretirala direktorico tehnološkega podjetja The Mindful AI Lab.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policija je Suchano Seth, generalno direktorico in ustanoviteljico zagonskega podjetja The Mindful AI Lab s sedežem v indijski tehnološki prestolnici Bangalore, danes aretirala na območju indijske zvezne države Karnataka, po kateri se je iz Goe vračala s taksijem. Ko so pokukali v njeno potovalko, v kateri se je nahajalo trupelce njenega štiriletnega sina.

Po navedbah policijskega inšpektorja Paresha Naika je Sethova v soboto skupaj s svojim sinom prispela v enega od hotelov v Goi, v ponedeljek ponoči, ko se je odjavila, pa je hotel zapustila sama. Da bi se lahko zgodilo kaj zloveščega, je policijo obvestilo hotelsko osebje, saj so v njeni hotelski sobi našli sledi krvi. Policisti so nato stopili v stik z voznikom taksija, v katerem se je nahajala Sethova, in mu zaukazali, naj jo odpelje na najbližjo policijsko postajo. »Ko so odprli njeno prtljago, so našli truplo otroka,« pa je pojasnil policijski načelnik Nidhin Valsan. Direktorico so odpeljali nazaj v Goo in jo strpali v pripor. Naj se vrne v Indijo, so pozvali tudi njenega soproga, ki se trenutno nahaja v Indoneziji. Sethova naj bi sicer s soprogom bila bitko za skrbništvo nad njunim sinom.