Okoli 5000 € škode

V bloku v Škalah zakuril kavč, več oseb zastrupljenih z dimom

D.K.
9. 1. 2024, 07.48
Posodobljeno: 9. 1. 2024, 08.00
Deli članek:

V petek, 5. januarja 2024, je okoli 21.30 zagorelo v večstanovanjskem objektu v Šaleku, kjer so posredovali gasilci, policisti, reševalci in veterinar.

PGD Škale
Neznanec zakuril kavč na stopnišču v kletnih prostorih bloka

Kot so sporočili gasilci, so ob prihodu na kraj ugotovili, da gori v kletnih prostorih objekta, dim pa se je že razširil po celotnem stopnišču in v nekatera stanovanja v katerih so ostale ujete osebe in domače živali.

Štiri osebe pa so se zastrupile z dimom

Gasilci PGD Škale, Poklicna gasilska enota Velenje in Gasilci PGD Velenje so požar pogasili ter rešili ujete osebe in živali. Prav tako so prezračili in pregledali objekt. Osebe, ki so se nadihale dima, so bile predane v oskrbo reševalcem, živali pa veterinarju.

Prizorišče požara so si ogledali policisti, ki so ugotovili, da je neznanec zakuril kavč na stopnišču v kletnih prostorih bloka. Požar, ki se je hitro razširil na lesena vrata in električne napeljave je naredil za okoli 5000 € materialne škode.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, so policisti na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.