Tragičen zaključek leta

Najstnik ubil vrstnika na silvestrovo

M.G.
6. 1. 2024, 12.55
Posodobljeno: 6. 1. 2024, 12.58
Deli članek:

16-letni mladenič, ki zaradi svoje starosti ne sme biti imenovan, bo danes stopil pred sodišče. Obtožen je za silvestrski umor Harrya Pitmana.

Metropolitan Police
Harry Pitman, najstnik, ki je na silvestrovo umrl, ker ga je z nožem zabodel njegov vrstnik.

Harry Pitman bi letošnjo leto praznoval svoj sedemnajsti rojstni dan, a na žalost vseh ni dočakal niti prehoda v novo leto.  Njegova življenjska pot se je prehitro končala na tragičen način na silvestrovo, dan, ki bi moral biti poln veselja, novih priložnosti in iskric v očeh. Harry, ki se je odločil pričakati novo leto z praznovanjem in opazovanjem ognjemeta na prostem na londonskem Primrose Hillu, je bil tam zaboden do smrti s strani 16-letnega vrstnika, ki zaradi starosti ne sme biti imenovan.

Policija je skopo izjavila, da je do smrti prišlo zaradi prepira med najstnikoma, osumljenec bi naj Harrya zabodel z nožem. Danes mu bodo sodili poleg umora tudi zaradi posedovanja prepovedanega orožja.

V torek zvečer se je približno 100 ljudi, vključno z vidno pretreseno in šokirano Harryevo družino (mama, brat in sestra), udeležilo bdenja v Downhills Parku, da bi se poklonili umrlemu. Mnogi so prinesli tudi rože in balone. Harryeva starejša sestra Tayla je dan po tragični smrti na TikToku izjavila, da je njen brat "dober fant, ki ima zlato srce" in da nikdar ni bil vpleten v nasilje. Rekla je: "Harry ni bil na noben način vpleten v nobene tolpe ali kogar koli, ki bi lahko povzročil težave. Nikoli ni imel težav s policijo."

Na tekmi tretjega kroga pokala FA v petek med Tottenhamom in Burnleyem pa so navijači družno priredili aplavz v 16-minuti (simbolično, saj je bil Harry star 16 let) tekme, saj je bil Harry tudi velik navijač londonskega Tottenhama.