Pregled posnetkov

V tragični nesreči na tirih pri Postojni umrla Borislav in Novo

R.T.
22. 12. 2023, 11.24
Posodobljeno: 22. 12. 2023, 11.28
Deli članek:

V Sindikatu železniškega prometa Slovenije (SŽPS) so se po včerajšnji nesreči na železniški progi pri Postojni spomnili pokojnih sodelavcev.

Danijel Cek/Primorske novice
Policijska vozila na kraju železniške nesreče pri Postojni.

Na spletni strani SŽPS so sporočili, da sta umrla 59-letni Novo Ilić in 43-letni Borislav Bogdanić. »Svojo življenjsko pot sta tragično končala v delovni nesreči med opravljanjem svojih delovnih obveznosti. Datum slovesa in pogreba bomo objavili kasneje. Naj počivata v miru in hvala jima za vse. Vsem njunim najbližjim izrekamo iskreno sočutje. V mislih smo povezani z vami,« so zapisali.

Direktor Slovenskih železnice Dušan Mes je že včeraj dejal, da je »danes žalosten dan na Slovenskih železnicah«. Potniški vlak je namreč med vožnjo od Postojne proti Divači pri kraju Prestranek naletel na skupino delavcev, ki je na progi vzdrževala sosednji tir. Direktor SŽ Infrastruktura Matjaž Kranjc je pojasnil, da delovna skupina ni bila obveščena o vožnji tega vlaka. Da bodo nedvoumno ugotovili, kaj je šlo narobe, bodo preverili posnetke, na katerih so zabeleženi pogovori.

V času nesreče je v tej delovno skupini na tirih delalo osem ljudi. Poleg dveh smrtnih žrtev sta bila dva huje poškodovana. Na potniškem vlaku je bilo deset potnikov, od teh ni bil nihče poškodovan.