Največji dobavitelj plina v Sloveniji

Matiji Bitencu petletni mandat za vodenje Geoplina

nn
22. 12. 2023, 11.38
Posodobljeno: 22. 12. 2023, 11.41
Deli članek:

Družbeniki veletrgovca s plinom Geoplin so Matijo Bitenca na sredini skupščini soglasno imenovali za glavnega direktorja družbe. Njegov petletni mandat na čelu podjetja bo začel teči 5. januarja.

Geoplin
Matija Bitenc

Matija Bitenc je funkcijo glavnega direktorja Geoplina opravljal sicer že od oktobra 2022, obenem pa je bil član uprave Petrola, matične družbe Geoplina. Pred nedavnim se je odločil, da se bo v celoti posvetil vodenju družbe Geoplin, največjega slovenskega dobavitelja zemeljskega plina s skoraj 50-letno tradicijo, ki že vrsto let širi svoje poslovanje v regiji in širše.

Matija Bitenc je ob imenovanju dejal: »Zemeljski plin predstavlja enega ključnih energentov zelenega prehoda. Poslanstvo Geoplina tako ostaja zanesljiva in cenovno konkurenčna oskrba odjemalcev z zemeljskim plinom. V skladu z nedavno sprejeto strategijo ima družba poleg oskrbe z zemeljskim plinom tudi pomembno strateško razvojno vlogo v energetski tranziciji. Prepričani smo, da imamo kot eden vodilnih akterjev pri razvoju trga z biometanom in vodikovimi tehnologijami velik potencial za rast in razvoj. To nameravamo tudi uresničiti.«

Član poslovodstva Geoplina ostaja Simon Urbancl.